joi, 29 decembrie 2022

Tariful unic de parcare în București, disponibil de la 1 martie 2023


Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în 22 dec. 2022, la propunerea Viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu, noi reguli privind plata parcărilor publice din Municipiul Bucureşti.

 Noile reglementări se vor aplica de la 1 martie 2023 şi stabilesc un tarif unic, de 5 lei/h, care va cuprinde toate parcările prezente şi viitoare ce aparţin domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti.

 De asemenea, tariful pentru riverani va fi de 50 lei/lună şi 500 lei/an, fără rezervarea locului de parcare.

Tariful este aliniat cu valoarea abonamentelor pentru parcaje de reşedinţă stabilite de primăriile de sector.

Se elimină, astfel, o eventuală situaţie de discriminare pentru cetăţenii care locuiesc în diferite zone ale Capitalei.

 În elaborarea proiectului, Municipalitatea a ţinut cont de mesajele transmise de cetăţeni în cadrul procesului de consultare publică.

Astfel, după expirarea timpului rezervat pentru parcare, vor fi alocate 15 minute gratuite pentru efectuarea unei plăți noi sau pentru eliberarea locului de parcare.

 Modalităţile de plată a parcării sunt tichetele preplătite, tichetele eliberate de operatorul parcării, SMS-ul sau plata online, utilizând aplicaţiile specifice.

 Tarifele care se vor aplica de la 1 martie 2023 sunt următoarele:

 Tarif unic de 5 lei/h, de luni până duminică, în intervalul orar 08.00-20.00.

 Abonamente pentru persoane fizice/juridice şi instituţii publice – 30 lei/zi sau 500 lei/lună.

 Abonamente pentru riverani: 50 lei/lună şi 500 lei/an.

 Tarif unic pentru autocare: 20 lei/oră de luni până duminică.

 Tarif loc parcare pentru încărcarea autovehiculelor electrice: 500 lei/lună.


duminică, 27 noiembrie 2022

Bilete de tren online până in momentul plecării trenului din stație. În timpul călătoriei se poate plăti cu cardul.


CFR Călători îți dă posibilitatea acum să achiziționezi biletul online, până în momentul plecării trenului.

Compania a extins sistemul de vânzare online până înainte de plecarea trenului, pentru o serie de trenuri, lista acestora cuprinzând în prezent aproximativ 440 de trenuri.

Astfel, din totalul trenurilor pe care CFR Călători le pune zilnic în circulație, cumpărarea biletelor online până la ora plecării trenului se face pentru 75% din trenurile InterRegio, pentru 65% din trenurile Regio Expres și pentru 32% din trenurile Regio.

Serviciul „Bilete online până la plecare” este marcat cu o pictogramă dedicată cu simbolul “0m”, find  disponibil pentru călătoria cu vagoane cușetă/dormit, precum și pentru trenurile de pe ruta Bucureşti Nord – Aeroport Henri Coandă, Brașov – Constanța, etc.

Lista completă, actualizată permanent, poate fi găsită pe https://bilete.cfrcalatori.ro/ la secţiunea Suport/ Termenii și condițiile https://bilete.cfrcalatori.ro/ro-RO/Trains/OnlineTicketsUntilDepartureTrains .

La cumpărarea biletelor online atât direct din pagina web www.cfrcalatori.ro, cât și din aplicația mobilă “CFR Călători mersul trenurilor și bilete online” (disponibilă în Google Play, App Store și Huawei AppGallery), CFR Călători aplică o reducere de 5% din tariful de transport.

Pentru a avea o predictibilitate a cererii de transport și pentru a ne putea adapta cât mai bine capacitatea de transport la fluxul de călători prognozat, CFR Călători recomandă pasagerilor planificarea din timp a călătoriei, inclusiv cumpărarea legitimaţiilor de călătorie. Biletele pot fi achiziţionate în trafic intern cu o anticipație de maxim 30 zile.

Înainte de efectuarea călătoriei, recomandăm călătorilor să se asigure că au bilet de călătorie, pentru evitarea taxării suplimentare în tren, corespunzătoare rangului de tren și zonei kilometrice și/sau suportarea costurilor amenzii conform reglementărilor în vigoare.

Informații actualizate despre circulația trenurilor sunt disponibile la:
Din 15 noiembrie 2022, CFR Călători a implementat sistemul xSell-mobile la nivelul întregului personal de tren. Acest fapt permite emiterea legitimațiilor de călătorie, rezervarea automată a locurilor, scanarea legitimațiilor, validarea biletelor online și a titlurilor metropolitane prin intermediul dispozitivelor mobile.

Personalul de tren este dotat cu dispozitive compuse din aparate mobile dotate cu NFC (pentru plata cu card contactless) și capabilități de scanare a codurilor de bare / coduri QR, precum și imprimante termice pentru tipărirea biletelor.

Finalizarea implementării acestei soluții permite vânzarea online în trafic intern a legitimațiilor de călătorie la toate trenurile CFR Călători.

În plus asigură o servire mai rapidă și mai facilă a călătorilor în tren și reducerea timpului limită stabilit pentru achiziționarea biletelor online până în momentul plecării trenului din stația de îmbarcare.

duminică, 6 noiembrie 2022

Abonamente de călătorie integrate STB - Tren.

Începând din 31.10.2022, sunt disponibile în aplicația 24Pay abonamente de călătorie integrate de 1, 6 sau 12 luni pentru călătoriile pe liniile de suprafață cu autobuzul, troleibuzul sau tramvaiul și trenul în zona metropolitană București-Ilfov, pe linia Gara de Nord-Otopeni.

Utilizatorii pot plăti abonamentele cu cardul direct din aplicație, fără a mai pierde timp prețios la casele de bilete.


Activarea acestui serviciu este posibilă prin parteneriatul 24pay cu operatorul STB S.A., care administrează Sistemul Automat de Taxare.


Actualizare la Societatea de Transport Bucureşti dispune de 24Pay, noua aplicaţie de plată online.

luni, 10 octombrie 2022

Vehiculele care poluează fonic, interzise noaptea în București.


În 2022, observ că în cadrul Proiectelor Primăriei Capitalei supuse dezbaterii publice, cele mai multe comentarii au fost cu privire la Proiectul de hotărâre privind diminuarea zgomotului produs de traficul auto din Municipiul București, 28 Septembrie 2022.

Ce prevede proiectul?
Interzicerea circulației pe timp de noapte a mașinilor și motocicletelor care produc zgomot cu nivel de peste 95 de decibeli, altfel vor fi date amenzi de până la 5.000 de lei.

Limita maximă a indicatorului de zgomot în timpul nopții în București va fi de 60 de decibeli.

În intervalul orar 08.00 AM - 10 PM, va fi permisă circulația vehiculelor care produc zgomot peste 95 dB(A).

Măsurarea zgomotului produs de vehiculele participante la trafic se va face prin sondaj de către Poliția Rutieră și Registrul Auto Român, în baza protocolului deja încheiat între Poliția Rutiera și Registrul Auto Român.

Modul de măsurare a zgomotului se va face conform SR ISO 5130 în vigoare.

Amenda contravențională va fi:
  • între 1.500 lei și 2.500 lei pentru depășirea nivelului de zgomot în intervalul 95 dB(A) - 100 dB(A)
  • între 4.000 lei și 5.000 lei pentru depășirea nivelului de zgomot de 100 dB(A).
Gabriel Rău, inițiatorul proiectului, preciza următoarele:
Efectele produse de depășirea limitei de zgomot generează disconfort, deranjarea somnului, afecteaza sănătatea mentală, productivitatea muncii, procesul de învățare, comportamentul social, produce stres, oboseală cronica, insomnie sau boli cardiovasculare, poate conduce la hipoacuzie și produce efecte negative sociale econornice, acestea fiind amplificate pe timpul nopții.

Pentru că acest proiect merită să fie legiferat la nivel național, citește-l și descarcă versiunea îmbunătăţită a proiectului! 

Prezenta hotărâre a CGMB va intra in vigoare în termen de 90 de zile de la data publicării.

vineri, 16 septembrie 2022

Evolio City Q2, cea mai ieftină, mică și economică mașină electrică din RO.


Noul model Evolio City Q2 poate fi cumpărat cu 4.999 de euro, prețul fiind valabil prin programul Rabla 2022.

Este cea mai ieftină și cea mai economică mașină electrică din România, cu două locuri, care se poate strecura aproape în orice spațiu și pe orice drum public.

„Evolio City Q2 este un vehicul electric foarte eficient, la un preț foarte scăzut, ideal pentru mobilitatea urbană, datorită consumului foarte redus, dimensiunilor reduse, ușurinței de a se strecura în aglomerația orașului și de a parca. Este perfect pentru zona urbană și metropolitană. Mașina se adresează, în primul rând tinerilor, poate fi condusă și cu permis B1, de la 16 ani. De asemenea, se adresează mămicilor, pensionarilor și în general persoanelor care au nevoie de economie și mobilitate în oraș. Comenzile pot începe de astăzi, iar livrarea se poate face în patru luni, până la finalul acestui an. De anul viitor, vom putea livra de ordinul miilor de unități”, explică Liviu Nistoran, CEO Evolio România.

Garda la sol este de 160 mm și atinge o viteză maximă de 35-45 km/h.

Se încarcă la orice priză standard 220-230V.

O încărcare completă durează aproximativ 6 ore și oferă o autonomie maximă de până la 80 de kilometri, cu ajutorul bateriei de 63Ah de înaltă calitate.

Bateria nu necesită nicio intervenție din partea șoferului, pentru mentenanță.

Cutia de viteze este automată, iar motorul are o putere maximă de 4,4 KW, respectiv 6,5 KW.

Paleta de culori pentru acest model este variată: roșu, roz, alb, galben, portocaliu, verde, albastru, maro și mov.


Are geamuri electrice, boxe HI-FI, bluetooth, aer condiționat, închidere centralizată, display LCD și cameră video marșarier.

Sunt importante condițiile de utilizare: unghiul de urcare, funcționarea aerului condiționat, numărul de frânări, greutatea transportată și temperatura exterioară. Pentru vremea rece, autonomia se poate reduce cu până la 40%. 

Evolio Q2 are o lățime de numai 120 cm și o lungime de 240 cm.

Q2 se încadrează în categoria micromașinilor cu două locuri și dispune de aplicație de smartphone care asigură comunicarea și monitorizarea de la distanță, cu funcții precum: verificarea stării bateriei, infografice, poziție geografică în timp real, trasee, geo-fencing, alarmă de mișcare cu alertă pe smartphone. Aplicația și integrarea cu mașina au fost realizate de Evolio Mobility, serviciul fiind oferit gratuit pe o perioadă de doi ani.

Q2 are două motorizări: versiunea de bază, cu un motor de 4,4 KW (putere maximă) și versiunea Q2+ cu un motor de 6,5kW. Aceste propulsoare dezvoltă viteze de 45, respectiv 60Km/h.

Necesită cele mai mici costuri de service, datorită lipsei unor componente de mecanică clasică sau de mentenanță.

Comenzile se pot face pe site sau la sediul companiei din București.

Evolio a mai lansat și alte tipuri de vehicule electrice: autoutilitare, minibusuri, golf carturi, scutere și biciclete.

duminică, 4 septembrie 2022

STB SA a lansat YouthTB, aplicația pentru elevi.


În plin proces de digitalizare, Societatea de Transport București STB SA menține ritmul și nivelul calității serviciilor oferite, de data aceasta, prin lansarea aplicației mobile YouthTB, dedicată elevilor care frecventează unitățile de învățământ acreditate din Municipiul București sau Județul Ilfov, pentru obținerea abonamentului gratuit de transport.

Pe lângă eliminarea procedurii birocratice de până acum, prin care elevii puteau să își procure titlul de transport, se reduce și aglomerația ce se crea în fiecare an la centrele de vânzare odată cu începerea școlii.

Noua aplicație permite obținerea abonamentelor metropolitane valabile în perioada anului școlar, pe toate liniile de transport public de suprafață din Regiunea București - Ilfov, indiferent de operatorul de transport, conform legislației în vigoare.

Pentru a putea beneficia de abonament gratuit, utilizatorul trebuie să aibă statutul de elev înscris la o unitate de învățământ acreditată din Municipiul București sau Județul Ilfov.

Confirmarea statutului de elev se face automat prin intermediul aplicației, pe baza CNP-ului completat la înregistrarea contului.

STB S.A., certifică faptul că respectă drepturile conferite de Regulamentul U.E. nr. 679/2016 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal privind libera circulație a acestor date.

Aplicația mobilă YouthTB este disponibilă în:



„Transformarea digitală face transportul public mai accesibil. Începând cu luna aprilie am implementat eliberarea abonamentului pentru elevi și studenți cu valabilitatea de 6 luni, respectiv un an. Toate centrele de vânzare STB SA sunt online, fiind posibilă și efectuarea plății prin POS. Peste 1200 de mijloace de transport ale societății sunt dotate cu validatoare inteligente pentru plata cu cardul bancar. Acum venim în întâmpinarea elevilor, urmând ca de la începerea anului universitar aplicația de eliberări abonamente și titluri de călătorie să fie accesibilă și pentru studenți”, a declarat Adrian Criț, Directorul STB SA.


Sursa: Informări STB SA, Sâmbătă, 03 Septembrie 2022.

joi, 25 august 2022

Ai de casat o mașină mai veche de 15 ani? Vezi condițiile de eligibilitate pentru Rabla 2022!


Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM) va lansa, în luna septembrie, Programul privind casarea autovehiculelor uzate, care va permite scoaterea din uz a maşinilor mai vechi de 15 ani, a anunţat preşedintele AFM, Laurenţiu Neculaescu, în cadrul emisiunii "Banii, Azi" cu Cătălin Deacu de la TVR Info din 13 iulie.

Programul va avea o valoare de 500 de milioane de lei și va fi implementat cu sprijinul unităților administrative-teritoriale.

În cadrul unei sesiuni de înscriere, un solicitant poate obţine finanţare pentru cel mult:
  • 100 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de până la 1.000 locuitori,
  • 500 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 1.001-5.000 locuitori,
  • 1.000 de autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 5.001-10.000 locuitori,
  • 5.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 10.001-50.000 locuitori;
  • 20.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie cuprinsă între 50.001-200.000 locuitori
  • 50.000 autovehicule uzate, pentru UAT cu o populaţie de peste 200.001 locuitori.
„Acest program a rezultat în urma angajamentului României prin PNRR că până în 2026 vom casa un număr de 250.000 de autovehicule mai vechi de 15 ani. Este un program prietenos cu mediul, dar nu ştiu cât de prietenos cu bugetele unităţilor administrativ-teritoriale, în sensul că noi vom acorda o primă de casare a unei maşini mai vechi de 15 ani sau cu o normă de poluare Euro 3 sau mai jos de Euro 3.

Această primă de casare va fi de 3.000 de lei, din care 1.500 de lei suportă AFM, iar 1.500 de lei vor trebui suportaţi din bugetul propriu al fiecărei unităţi administrativ-teritoriale”.

Vezi condițiile de eligibilitate ale unei mașini pentru programul Rabla din 30 septembrie 2022.

O mașină este considerată eligibilă pentru programul Rabla Local numai dacă îndeplinește următoarele trei criterii:

1. să fie mai veche de 15 ani la momentul înscrierii în program, vechime calculată de la anul fabricației

2. să aibă norma de poluare Euro 3 sau mai puțin

3. să fie înmatriculată în România de cel puțin 3 ani

Proprietarii mașinilor vor merge la primărie si vor depune o cerere de înregistrare  în evidențele fiscale din localitatea în care se solicită casarea.

Ulterior, mașinile vor fi duse la orice centru autorizat de casare din zonă.

Cu bonul de la casare se vor duce înapoi la primărie care va aplica către AFM pentru cei 1,500 de lei.

luni, 25 iulie 2022

Află lista atelierelor din RO care montează instalațiile GPL!


Majorarea prețurilor la pompă pentru benzină și motorină i-a convins pe mulți români să treacă la instalațiile GPL.

Gazul Petrolier Lichefiat (GPL) este un produs de rafinărie care conține butan și propan, fiind mai puțin poluant față de benzină.

Datele statistice indică faptul că GPL elimină cu 75% mai puțin monoxid de carbon și cu 40% mai puțin monoxid de azot față de arderea benzinei.

Montarea unei instalații GPL costă între 2.500 și 4.500 de lei, în funcție de capacitatea cilindrică a motorului.

Lucrarea propriu-zisă poate fi făcută într-o singură zi.

Unele ateliere auto au programări pentru următoarele 3 luni de zile.

Este necesar să știi faptul că investiția poate fi amortizată numai după ce mașina parcurge 10.000 de kilometri.

Odată montate pe autovehicule, instalațiile GPL trebuie să fie trecute și în Cartea de Identitate a Vehiculului (CIV).


duminică, 29 mai 2022

RAR eXpert, cel mai nou serviciu al Registrului Auto Român


Registrul Auto Român vă poate garanta că autovehiculul pe care vreți să îl cumpărați este în regulă, în sensul că identitatea acestuia este cea reală, stabilită de producător!

Două din zece mașini care se prezintă la Registrul Auto Român au probleme de identificare. De la cele mai simple, cum ar fi serii de motor ilizibile, lipsa codului de motor sau lipsa plăcuței producătorului, până la cele mai grave precum modificarea seriei de caroserie/șasiu. O parte dintre aceste deficiențe reprezintă motive întemeiate de a refuza să achiziționați un autovehicul utilizat. Neconformitățile legate de elementele de identificare pot determina respingerea definitivă a mașinii la RAR și blocarea acesteia, de regulă fără posibilitatea readmiterii în circulație.

Începând din 19 mai 2022, la RAR Grivița (sediul central al instituției) puteți veni cu autovehiculul pe care intenționați să îl achiziționați pentru o verificare amănunțită. RAR dispune de expertiza necesară identificării situațiilor care pot face diferența atunci când scoateți banii din buzunar să vă luați o mașină.

Inginerii RAR au văzut de-a lungul timpului cât de vulnerabili sunt clienții atunci când cumpără un autovehicul. Pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, oamenii pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la bătaie mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul măsluit sau, și mai grav, cu probleme de identificare. Acestea din urmă îi pot pune în situația nedorită de a cumpăra un autovehicul pe care să nu îl poată folosi.

Cristian BUCUR – director tehnic RAR
„Ne asumăm rolul de consultant tehnic în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru poate cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină.”

Pentru serviciile de verificare RAR eXpert oferă clienților un raport de expertiză. Pentru a primi acest document, prezența mașinii la sediul RAR Grivița este necesară!

Cristian BUCUR – director tehnic RAR
„Ca și cumpărător, dacă am de ales între două oferte similare din punct de vedere al prețului, una expertizată deja de RAR în vederea transferului de proprietate, iar cealaltă nu, în proporție de 99% o voi alege pe cea certificată de RAR. Recomand tuturor cumpărătorilor să apeleze la verificarea mașinii la Registrul Auto Român înainte să o plătească.”

Și dacă tot ajungeți la RAR înainte de achiziția autovehiculului, inginerii noștri pot face și o evaluare din punct de vedere tehnic. Printre altele, această evaluare poate evidenția reparații neconforme la structura de rezistență sau, cu anumite condiționări, eventuale intervenții asupra indicatorului de kilometraj.

Pentru a beneficia de aceste servicii puteți face extrem de simplu programare la RAR, fie telefonic în „call center” la numărul 021/9672, fie cu un clic direct pe butonul RAR eXpert.


Atenție: raportul de expertiză emis de Registrul Auto Român are valabilitate nelimitată, cu mențiunea că acesta reflectă starea vehiculului la momentul verificării sale de inspectorii RAR.

luni, 9 mai 2022

STB SA a digitalizat toate centrele de vânzare

Pentru o mai mare accesibilitate, Societatea de Transport București STB SA transformă toate centrele de reîncărcare în puncte de vânzare cu funcționalități complete, prin modificări tehnice și informatice, extinzând și plata cu cardul bancar, prin dotarea acestora cu POS-uri.

Începând din 06 mai 2022, la toate centrele de vânzare STB SA se pot emite și reîncărca toate tipurile de abonamente, inclusiv cele cu reduceri sau gratuități.

Prin urmare, elevii, studenții și pensionarii vor putea achiziționa sau prelungi valabilitatea abonamentelor de la orice punct de vânzare STB SA.

„Prin acest demers oferim utilizatorilor STB SA confort și siguranță la plata titlurilor de călătorie cu cardul bancar, precum și un acces facil la achiziționarea acestora prin integrarea tuturor funcționalităților în întreaga rețea de comercializare a societății.

Procesele de modernizare și digitalizare ale societății fac parte din direcțiile strategice de dezvoltare STB SA , toate eforturile fiind menite să crească calitatea serviciilor oferite călătorilor, precum și îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru angajați”, a declarat Directorul General STB SA – Adrian Criț.

Lista completă a centrelor de emitere și reîncărcare STB SA poate fi accesată aici.

Plata titlurilor de călătorie se poate face și ..
1. online pe site-ul STB SA – https://online.stbsa.ro

2. prin intermediul aplicației 24Pay
Atenție Plata călătoriei trebuie realizată înainte de a urca în mijloacele de transport public, iar pentru a permite agenților de control să verifice valabilitatea titlului de călătorie, trebuie să vă asigurați că bateria telefonului este încărcată suficient pe tot parcursul călătoriei.

3. prin SMS la 7458

marți, 12 aprilie 2022

STB SA emite abonamente pentru elevi și studenți + comercializează titluri de transport prin intermediul Poștei Române.


Începând de miercuri, 13 aprilie 2022, Societatea de Transport București STB SA pune la dispoziția elevilor abonamente metropolitane acordate cu reducere integrală de tarif, respectiv studenților abonamente cu reducere de 50%, pe durata întregului an școlar, eliminând astfel deplasările lunare la centrele de comercializare a titlurilor de călătorie.

Beneficiarii reducerii integrale de tarif pentru transportul public sunt:
  • elevii claselor 0-XII;
  • elevii școlilor profesionale;
  • elevii școlilor postliceale;
  • elevii și studenţii orfani sau proveniţi din casele de copii.
Facilitatea de reducere cu 50% a prețului abonamentelor este disponibilă pentru studenții înmatriculaţi la forma de învăţământ cu frecvenţă, în instituţiile de învăţământ superior acreditate, în vârstă de până la 26 de ani.

Începând de luni, 11 aprilie 2022, STB S.A. a început comercializarea cardurilor electronice de călătorie prin intermediul Poștei Române.

Astfel, prin cele 72 de oficii poștale din București și 23 de oficii poștale din județul Ilfov se vor pune la dispoziția persoanelor interesate următoarele titluri de călătorie:

2 călătorii metropolitane - 6 lei

2 călătorii metropolitane integrate cu metroul – 10 lei

abonament metropolitan 24 ore - 8 lei

abonament metropolitan 72 ore - 20 lei

abonament suprafață și metrou 24 ore - 14 lei

abonament suprafață și metrou 72 ore - 35 lei

abonament suprafață/metrou/tren 24 ore – 20 lei

abonament suprafață/metrou/tren 72 ore – 40 lei

Lista oficiilor poștale din București și județul Ilfov care vor comercializa titluri de călătorie poate fi consultată pe https://www.stbsa.ro/posta


luni, 4 aprilie 2022

DIGI CarTracs, soluția de monitorizare a flotei auto.


DIGI CarTracs reprezintă un serviciu complet pentru monitorizarea flotei auto, fiind destinat companiilor de orice dimensiuni și din orice domeniu de activitate.

URMĂRIRE LOCAȚIE VEHICULE DIN FLOTĂ PE HARTĂ ÎN TIMP REAL
HARTĂ TRASEU CU EVIDENȚIEREA PUNCTELOR DE STAȚIONARE A VEHICULELOR DIN FLOTĂ
FOAIE DE PARCURS: OPTIMIZARE COSTURI ȘI EFICIENTIZARE ACTIVITĂȚI

MANAGEMENT VEHICULE ȘI ASOCIEREA ACESTORA LA NIVEL DE UTILIZATORI
Pachetul conține soluție integrată sub brandul DIGI: dispozitiv GPS + SIM + date mobile + aplicație software.

Costul/mașină + taxa de activare/mașină variază în funcție de numărul de mașini deținute de firmă:
  • PÂNĂ LA 10 MAȘINI
  • ÎNTRE 10 ȘI 99 MAȘINI
  • PESTE 100 DE MAȘINI
Roaming opțional de 1 Euro/lună/mașină
Roaming date mobile în state din zona SEE (Austria, Belgia, Bulgaria, Cehia, Cipru, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Grecia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Luxemburg, Malta, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ungaria, Croatia, Norvegia, Islanda, Lichtenstein) + Elvetia + Monaco

Contractul se încheie pe 24 luni.

Solicită oferta DIGI CarTracs aici.

luni, 28 martie 2022

Liniile din Bucuresti pentru tramvaiele Imperio Arad.

În vederea modernizării serviciului de transport public local de călători prin achiziționarea unor mijloace de transport ecologice, care să contribuie la creşterea calităţii vieţii la nivelul municipiului Bucureşti, în anul 2021 s-a semnat contractul de furnizare pentru 100 de tramvaie cu podea total coborâtă.

Cele 100 de tramvaie noi, din gama de 36 metri, au o capacitate totală de 322 de locuri, dintre care 56 pe scaune, precum și un loc special amenajat în salon pentru fotoliile rulante și landourile pentru copii.

Ușile, zonele de acces și trecerile asigură accesul călătorilor cu nevoi speciale (dizabilități locomotorii și/sau mobilitate redusă) pe platforma special destinată, dar și a celorlalți călători pe toată lungimea vagonului. Tramvaiul este prevăzut cu buton de semnalizare a intenției de acționare a rampei atât la interiorul, cât și la exteriorul vagonului, precum și semnalizare la bord pentru conducătorul de vehicul. Trapa (rampa) este rabatabilă sau culisantă cu acționare manuală cu sistem de protecție împotriva plecării tramvaiului cu trapa deschisă.

De asemenea, noile tramvaie Imperio sunt dotate cu cinci uşi duble, cu sistem antistrivire, ceea ce asigură transferul ușor al călătorilor la urcare și coborâre, fără obstacole sau zone înguste în dreptul ușilor de acces.

Din punct de vedere al confortului, tramvaiele au următoarele dotări: echipament de climatizare destinat asigurării aerului condiţionat/încălzirii atât în salonul de călători, cât și la postul de conducere, salonul iluminat în tehnologie LED, sistem de informare vizuală și auditivă în tehnologie LED/LCD, afișaje de traseu exterioare și indicatoare pentru avizare stații cu LED-uri, monitoare extrawide pentru afișarea traseului și a stațiilor, precum și WIFI gratuit pentru călători.

În plus, tramvaiele beneficiază de sistem ticketing și sistem POS de achiziționare a cardului direct în tramvai.

Noile vehicule au un nivel de zgomot redus, sistem de recuperare a energiei la frânare, sistem de supraveghere video 24/24 și sistem de numărare a călătorilor.

Ca noutate, în aceste tramvaie călătorii au posibilitatea transportării bicicletelor printr-un sistem de prindere și fixare rabatabil, care să nu ocupe spațiul destinat celorlalți utilizatori atunci când nu este folosit.

Vagoanele cu durata de exploatare depășită, precum cele din gama Tatra, vor fi retrase din circulație etapizat, odată cu sosirea eșalonată a noilor tramvaie Imperio de 36 de metri, începând cu luna august 2022, și introducerea acestora în exploatare pe liniile 1, 10, 21, 25, 32, 40, 41, 55.

sâmbătă, 26 februarie 2022

Mașinile cu numărul de înmatriculare de culoare verde vor circula în România.



Proiectul de Ordin pentru stabilirea condiţiilor privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le putea fi atribuite plăcuţe cu numărul de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde a fost publicat pe site în 23 Feb. 2022.

În conformitate cu Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului Apelor si Padurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru stabilirea condiţiilor privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le putea fi atribuite plăcuţe cu numărul de înmatriculare cu litere şi cifre de culoare verde.

Având în vedere faptul că autovehiculele ce vor deține plăcuțe cu numărul de înmatriculare cu litere și cifre de culoare verde vor fi mai ușor de identificat, în baza acestei identități vizuale, autoritățile vor putea oferi anumite stimulente pentru aceste autovehicule, cum ar fi reduceri de taxe, accesul la benzile de autobuz, intrarea gratuită în zonele cu acces restricționat sau facilități când vine vorba de parcare.

Pentru îndeplinirea obligațiilor care îi revin României pentru punerea în aplicare a Regulamentului (UE) 2018/842, cea mai bună soluție este ca aceste numere să fie atribuite strict autovehiculelor care nu emit CO2, deci autovehiculelor pur electrice și autovehiculelor alimentate cu hidrogen (cu pilă de combustie).

Amintim în acest context faptul că Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor subvenționează cu suma de 51.000 lei achiziționarea unui autovehicul nou pur electric sau a unui autovehicul nou cu pilă de combustie cu hidrogen, exceptând motocicleta conform Ordinului ministrului mediului, apelor și pădurilor nr. 323/2020 pentru aprobarea Ghidului de finanțare a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante și eficiente din punct de vedere energetic, 2020-2024, cu modificările și completările ulterioare. Astfel avantajele conducerii unui autovehicul electric în România sunt atât financiare, cât și practice, pentru că cei care achiziționează astfel de autovehicule nu numai că își aduc contribuția la reducerea emisiilor de CO2 generate de transportul rutier, ci oferă și beneficii din perspectiva faptului că transporturile nu mai generează emisii de poluanți atmosferici.


Vezi:



Cetăţenii şi instituţiile interesate pot transmite:
  • opinii
  • propuneri
  • sugestii
în termen de 10 de zile de la data publicării.

Unde?

La Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor | Unitatea de Politici Publice.

Persoana de contact:

Daniela Covalinschi, 


Tel 0745867668.


luni, 7 februarie 2022

Rabla Moto 2022.


Începând din 04.02.2022, persoanele juridice care doresc participarea în cadrul Programului de stimulare a înnoirii Parcului auto național (Rabla Clasic) și a Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea vehiculelor de transport rutier nepoluante din punct de vedere energetic (Rabla Plus) vor putea accesa aplicația informatică pusă la dispoziție de Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), doar pentru crearea conturilor de utilizatori.

Persoanele fizice se pot adresa de marți, 08.02.2022, producătorilor validați, în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere în cadrul Programelor Rabla Clasic și Rabla Plus, iar din aceeași dată, persoanele juridice pot încărca în aplicația informatică documentele necesare participării în cadrul celor două programe.

Calendarul de desfășurare a sesiunilor de înscriere în cadrul celor două programe și sumele alocate solicitanților sunt disponibile pe site-ul AFM.

Listele cu producătorii/dealerii auto care au semnat contracte de participare cu AFM sunt publicate pe site-ul instituției, www.afm.ro, la secțiunile programelor.

Pentru achiziționarea de motociclete noi în schimbul predării spre casare a unui autovehicul uzat, se acordă o primă de casare de 6.000 lei.
motoechipat.ro
La această primă de casare se pot adăuga:
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru autovehiculul nou motocicletă al cărui sistem de propulsie generează maximum 90 g CO2/km în sistem WMTC;
  • ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.
Așadar, valoarea maximă acordată de AFM pentru motociclete noi este de 9.000 lei.

În cadrul programului Rabla Plus, ecotichetul pentru achiziționarea unei motociclete electrice este 26.000 lei.

La acest ecotichet se poate adăuga un ecobonus în valoare de 1.500 lei, pentru casarea unui autovehicul uzat cu o vechime de cel puțin 15 ani de la data fabricației și care are norma de poluare Euro 3 sau inferioară.

Așadar, valoarea maximă acordată de AFM pentru motociclete electrice noi este de 27.500 lei.

Valabilitatea notei de înscriere în cadrul Programelor Rabla si Rabla Plus a fost extinsă la 300 de zile de la data emiterii, timp în care beneficiarii vor derula toate procedurile specifice de achiziție a autovehiculului nou.

Valoarea finanțării nu poate depăși 50% din preţul de comercializare al autovehiculului nou achiziționat prin cele două programe. 


duminică, 23 ianuarie 2022

Soluția de închiriere auto din România și străinătate.

Iată o veste excelentă celor care călătoresc în țară și străinătate și au nevoie urgentă de o mașină.

Soluția propusă este Rentalcars.com care face parte din Booking Holdings Inc., lider mondial în servicii turistice și adiționale online.

rentalcars.com/
Dacă vă întrebați ..

1. De ce am nevoie pentru a închiria o maşină?
Inițial, este necesar cardul de credit sau debit pentru a rezerva mașina preferată.

La preluarea maşinii, aveţi nevoie de:
  • Voucherul în format fizic/electronic, dovada că ați achitat contravaloarea închirierii mașinii.
  • Cardul de credit/debit cu suficiente fonduri disponibile pentru ca furnizorul să blocheze depozitul de securitate.
  • Permisul de conducere valid al fiecărui şofer, emis de minim 12 luni (de multe ori 24 de luni).
  • Paşaportul dvs. şi orice alt act de identitate pe care compania de închirieri trebuie să îl vadă.
2. Care este vârsta pentru a închiria o mașină?
Șoferul va avea vârsta între 21 și 70 de ani.
Dacă aveți sub 30 sau peste 65 de ani, este posibil să vi se perceapă taxe suplimentare.

3. Pot sa rezerv o maşina pentru altcineva?
Da, cu condiția ca acesta/aceasta să întrunească condițiile de mai sus.
Completaţi detaliile în timp ce faceţi rezervarea.

4. Cum găsesc cea mai ieftină oferta de închiriere?
Rentalcars.com colaborează cu majoritatea companiilor de închirieri internaţionale (și multe alte companii locale mai mici) pentru a vă putea oferi o gamă largă de maşini la cel mai bun preţ.

5. Criteriile pentru alegerea mașinii de închiriat.
Spațiul: alegeți una cu spațiu suficient pentru pasageri și bagaje.
Politica de combustibil: Nu plănuiți să conduceți mult? Politica Aceeași cantitate vă poate ajuta să economisiți bani.
Locația: Nu există nimic mai confortabil decât preluarea mașinii „de la aeroport”, dar preluarea acesteia „din afara aeroportului”, cu autobuzul de transfer, poate fi mult mai ieftină.

6. Sunt incluse toate taxele în prețul închirierii?
Majoritatea serviciilor de închiriere includ:
  • Asigurarea de furt,
  • Asigurarea parțială în caz de coliziune (CDW),
  • taxele locale,
  • costurile suplimentare pentru aeroport și taxele de drum.
Suplimentar, veți plăti pentru:
  • șofer tânăr,
  • șofer adițional,
  • taxa de predare într-o locație diferită.
Pentru călătoria din România vă propun Autonom, cea mai mare firmă de închirieri mașini din România, cu un parc auto de 9.000 de autoturisme noi și acoperire națională, având 43 de puncte de lucru, în 34 de orașe din țară.

Puteți închiria auto și în principalele aeroporturi: "Henri Coandă” din Otopeni, București, și cele din Arad, Bacău, Constanța, Cluj-Napoca, Craiova, Iași, Oradea, Sibiu, Suceava, Târgu Mureș, Timișoara.

Pentru străinătate, Sixt închiriază auto în România (din aeroporturi) și în alte 105 țări din întreaga lume.

Rezervati autoturismul conform bugetului dumneavoastra: clasa economica, clasa medie, SUV-uri, masini sport, minivan si chiar limuzine.

La destinatie preluati autoturismul de la reprezentantii biroului local Sixt din  Albania,  Austria,  Belarus, Belgia, Bosnia si Hertegovina,  Bulgaria,  Cipru,  Danemarca, Elvetia,  Estonia,  Finlanda,  Franta, Germania, Grecia, Insulele Faroe,  Irlanda,  Islanda,  Italia,  Kosovo, Letonia,  Luxembourg,  Macedonia, Malta,  Monaco,  Muntenegru,  Norvegia,  Olanda,  Polonia,  Portugalia,  Romania, Rusia,  Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Regatul Unit, Republica Ceha, Turcia, Ucraina, Ungaria.

La nivel international, birourile Sixt se află în peste 2,200 de stații din peste 105 țări: Africa de Sud, Arabia Saudita, Argentina, Armenia, Australia, Bahrain, Corea de Sud, Barbados, Chile, Costa Rica, Curacao, Egipt, Emiratele Arabe Unite, Georgia, Groenlanda, Guadeloupa, Guyana Franceza, Insulele Turks si Caicos, Israel, Iordania, Jamaica, Kenya, Kuwait, Laos, Liban, Libia, Maroc, Martinica, Mexic, Moldova, Mongolia, Mozambic, Nepal, Nicaragua, Nigeria, Noua Caledonie, Oman, Panama, Paraguay, Peru, Puerto Rico, Qatar, Réunion, Saint-Barthélemy, Saint Marteen, Saint Martin, Senegal, Seychelles, Sf. Lucia, Singapore, Sri Lanka, Sudan, Thailanda, Trinidad si Tobago, Republica Dominicana, Uruguay, USA.

Beneficiile RentalCars.com
  • Închirieri flexibile. Anulați sau modificați gratuit majoritatea rezervărilor cu până la 48 de ore înainte de preluare
  • Fără taxe ascunse. Știți exact pentru ce plătiți.
  • Garanția celui mai bun preț. Ați găsit aceeași ofertă la un preț mai mic? Vor echivala prețul.
Alege RentalCars.com pentru Mașini curate. Rezervări flexibile. Ghișee de închirieri care respectă distanțarea socială.

duminică, 2 ianuarie 2022

Producătorul de ambulanţe Deltamed din judeţul Cluj deschide o nouă fabrică în Aiud.

Cinci tineri originari din Aiud au creat în prima parte a anului 2021 platforma Invest in Aiud pentru a atrage atenţia investitorilor pe care speră să-i găsească pe platforma de socializare de business LinkedIn. Aici, ei au făcut o prezentare a oraşului, au enumerat 10 motive pentru a investi în Aiud şi au adunat mai bine de 10 terenuri şi hale disponibile.

Terenul pe care va ridica Deltamed o nouă fabrică este concesionat de la autorităţile locale.

“Deltamed are un punct de lucru la Gilău şi va deschide încă unul la Aiud pentru că există cerere mare pentru produsele companiei. Compania a concesionat un teren de 13.000 mp de la stat. La o primă licitaţie publică au participat doar ei şi atunci licitaţia s-a anulat pentru că aşa prevede legea. La a doua au fost din nou singura companie care a licitat, aşa că au ieşit câştigători, conform legii”, spune Tiberiu Grecu, unul dintre fondatorii Invest in Aiud. Pe profilul său de pe reţeaua de socializare LinkedIn el apare şi consilier în cadrul primăriei din oraş. Aiud este un oraş de circa 25.000 de locuitori din judeţul Alba.

Deltamed este la acest moment cel mai mare producător de ambulanţe şi vehicule pentru intervenţie specială din Europa de Est, o companie cu capital 100% românesc, aflată de peste 20 de ani în slujba salvatorilor profesionişti şi a antreprenorilor îndrăzneţi.

Fiind o firmă de tehnologie auto care face totul de la zero, de la etapa de concept/ proiectare şi până în cel mai mic detaliu al executiei propriu-zise, deţinem control total asupra elementelor utilizate”.

Compania are şapte hale de producţie, cu o suprafaţă cumulată de aproape 15.000 mp; are capacitate de fabricare a elementelor de carosare 100% in-house (din metal, plastic, lemn), prin mijloace proprii – atelier de termoformare ABS pentru crearea capitonajului interior, sector de producţie panouri sandwich, un laborator de cablaje implicat în proiectarea şi producerea tuturor conexiunilor de joasă tensiune, şi un departament de tâmplărie care proiectează şi realizează toate elementele de mobilier.

„De asemenea, fabricăm suprastructuri şi elemente din fibră de sticlă, pentru care producem şi matriţele necesare. Avem trei birouri de vânzări, în Bucureşti Gilău şi Iaşi; trei puncte de lucru service şi mentenanţă, situate în Bucureşti, Gilău şi Bacău; precum şi departamente de cercetare & proiectare, control al calităţii şi after sales dedicate”.


Fabrica de Ambulante DeltaMed

Deltamed este deţinută de Dan Vasile Gorgan (80%), Daniela Georgeta Gavrilă (10%), Ioan Dan Oşan şi Mihai George Oşan, fiecare cu 5%. Businessul a accelerat puternic în 2018 şi 2019 pentru firma cu aproape 60 de salariaţi. De aceea, în 2020, publicaţia Financial Times a inclus compania în Topul 1.000 al companiilor europene cu cea mai rapidă creştere. E vorba de ritmul din 2019 vs 2018. Deltamed ocupa locul 595 în top. În 2018 şi Primăria Capitalei a cumpărat 106 ambulanţe de la Deltamed, un contract de 8,7 mil. euro. Deltamed căuta să se extindă pentru că a câştigat un contract cu Ministerul Apărării şi NATO.

pieseautoscan.ro

Postări populare

pentruanimale.ro