Daca cineva ti-a lovit masina in Romania si ai nevoie de o masina de inlocuire, fara costuri si depozit (costul este acoperit de asiguratorul vinovatului), oriunde in Romania, cu kilometri nelimitati pe teritoriul Romaniei, atunci da cu incredere un clic pe aceasta pagina.
Reprezentantii firmei te vor contacta via telefon/mail imediat pentru a-ti solicita date edificatoare in acest sens.
Despre masina de inlocuit
Odata cu modificarea legii RCA in Decembrie 2016, partea pagubita intr-un accident auto beneficiaza de masina de inlocuire pe perioada cat masina sa se afla in service pentru reparatii. Masina la schimb va fi similara cu masina detinuta (implicata in accident) si se acorda in momentul in care masina avariata a intrat in service.
Cum obtii masina de inlocuire?
1. Deschide dosarul de dauna
Este nevoie de constatarea amiabila completata de ambele parti sau de documentele emise de catre Politie daca in accident au fost implicate mai mult de doua masini.
2. Obtine documentele justificative
In urma deschiderii dosarului de dauna vei primi o nota de constatare cu care vei merge in service pentru obtinerea devizului de reparatie.
3. Calcularea numarului de zile
Pe baza devizului de reparatie se calculeaza numarul de zile de care beneficiezi pentru masina de inlocuire. Pentru fiecare patru ore de manopera se va asigura o zi de inchiriere.
4. Obtinerea confirmarii de la asigurator
Dupa obtinerea acestor documente si obtinerea confirmarii de la asigurator, poti contacta compania de inchirieri auto pentru a prelua autovehiculul de inlocuire in momentul in care masina intra in service.
Important Clientii beneficiaza facil, rapid si fara costuri de acest serviciu, oriunde in tara, cu kilometri nelimitati pe teritoriul Romaniei.
Despre Autonom
Este cea mai mare firma de inchirieri masini din Romania, cu un parc auto de peste 9.000 de autoturisme noi si acoperire nationala, avand 43 de puncte de lucru, in 34 de orase ale Romaniei: Alba Iulia, Arad, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botosani, Braila, Brasov, Bucuresti, Buzau, Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Deva, Focsani, Galati, Iasi, Miercurea Ciuc, Oradea, Piatra Neamt, Pitesti, Ploiesti, Ramnicu Valcea, Resita, Roman, Satu Mare, Sibiu, Slatina, Suceava, Targoviste, Targu Jiu, Targu Mures, Timisoara, Tulcea.
Autonom isi ofera serviciile de inchirieri auto si in principalele aeroporturi: "Henri Coanda” din Otopeni, Bucuresti, si cele din Arad, Bacau, Constanta, Cluj-Napoca, Craiova, Iasi, Oradea, Sibiu, Suceava, Targu Mures, Timisoara.
Misiunea Autonom este de a oferi servicii ireprosabile de inchirieri masini, la preturi oneste.
marți, 30 iunie 2020
Sfaturi utile pentru o calatorie nemaipomenita cu masina.
Verificati starea masinii Cu cateva zile inainte de plecare, mergeti la un service sau faceti-o singur sau cu prietenul de drum alaturi. Verificati functionalitatile si dotarile masinii: sistemul de climatizare, presiunea si uzura anvelopelor, placutele de frana, stergatoarele, uleiul de motor, lichidele de frana si de racire, farurile si luminile de avertizare, scaunele pentru copii, trusa medicala de prim-ajutor, triunghiul reflectorizant, roata de rezerva, etc. Este mult mai bine este sa fii precaut mai devreme decat pe drum.
Verificati-va toate actele sau reinnoiti-le
- talonul masinii,
- revizia tehnica la zi (ITP),
- asigurarile RCA si CASCO,
- RO/viniete
- actele soferului/ilor: permis auto, carte de identitate (ID)
- documentele pasagerilor: pasaport si/sau ID, imputernicire daca masina nu este a proprietarului, asigurarile medicale de calatorie, etc.
Confirmati-va rezervarile chiar inainte de plecare pentru a evita situatiile neplacute.
Este excelent sa aveti la indemana si documentele tiparite (hoteluri & pensiuni, check-in avion, rent-a-car, etc).
Planificati-va traseul Informati-va din timp cu privire la conditiile de drum, traseul pe care il veti urma, regulile de circulatie din tarile pe care le veti traversa si obiceiurile locale. Consultati informatiile de calatorie de pe site-ul Ministerului Afacerilor Externe. Procurati-va un sistem GPS, folositi aplicatiile gen Waze sau folositi hartile in caz de vreme rea. Acordati-va timp si pentru un respiro intr-un loc inopinat din drumul vostru.
Cumpatare cu bagajele Iimpachetati-va doar lucrurile esentiale pe care sunteti siguri ca le veti folosi. Altfel, cand masina este plina si bagajele in exces consumati carburant mai mult decat este necesar. Sau aruncati din lucrurile vechi pentru a le pune pe cele achizitionate in drumul vostru.
Geanta frigorifica este utila mai ales cand umblati prin locuri mai putin cunoscute publicului calator.
Combustibil suficient Faceti plinul la plecare si asigurati-va intotdeauna ca exista benzinarii in drumul vostru pentru nevoi fiziologice, dezmortirea picioarelor si papa frugala.
Bani. Numerar si pe card. Revolut in strainatate. Exista uneori ca necuratul sa-si bage coada in POS-urile comerciantilor si sa nu functioneze la timp.
Inchiriati-va masina din timp daca nu aveti una personala sau de la birou Acum exista flote de masini in Romania, de la modele compacte pana la sedan-uri, SUV-uri, van-uri cu pana la 9 locuri si chiar rulote. Va recomand sa o rezervati din timp. Altfel, riscati sa nu o mai gasiti sau plusati cu bani in perioadele de sarbatori sau concedii. Important este sa va familiarizati cu masina inainte de a porni la drum lung.
Odihniti-va bine intotdeauna pentru a nu pune in pericol viata tuturor celor din masina.
Tinuta lejera si incaltaminte confortabila Imaginati-va orele petrecute in habitaclu si la schimbarile climaterice din prezent. Asigurati-va ca aveti schimburi la indemana in functie de clima. De exemplu, din Bucuresti si pana la munte va puteti bucura de toate anotimpurile.
Muzica faina pentru drum Salvati-va albumele preferate pe un stick sau folositi CD-urile in zonele in care nu aveti semnal radio.
S-aveti drum bun si sa va bucurati de experiente de neuitat!
Etichete:
asigurare medicala,
auto,
benzinarii,
calatorie,
CASCO,
concediu,
drum,
hoteluri,
ITP,
pensiuni,
RCA,
rezervari,
sarbatori,
service,
sfaturi,
utile,
vacanta,
viniete
sâmbătă, 20 iunie 2020
Cu spirit de aventura prin munti si vai?
Ti-ai achizitionat recent cort si echipament pentru dormit?
Semnalele emise in caz de pericol sunt de trei feluri: luminoase, vizuale si acustice.
1. semnalele luminoase: Noaptea se lanseaza cu ajutorul unei lanterne, a unui felinar, a unui foc de tabara, primus, etc, iar ziua cu ajutorul unei oglinzi.
2. semnale vizuale: In afara de semnalele luminoase, se pot executa semnale vizuale prin fluturarea unei esarfe sau a altor obiecte de imbracaminte.
3. semnale acustice: Strigate, fluieraturi, lovirea unor obiecte metalice (piolet, bete de cort, ceaun, linguri, farfurii de tabla, etc).
Se lanseaza cate 6 semnale, din 10 in 10 secunde, timp de un minut; intre grupurile de 67 semnale se face o pauza de un minut. Pentru raspuns se utilizeaza 3 semnale pe minut, urmand un minut de pauza.
In cazul in care turistul aflat in stare de pericol se afla intr-un refugiu alpin sau in vecinatatea lui, da alarma ridicand fanionul rosu, aflat obligatoriu in dotarea adapostului. Toate cabanele trebuie sa aiba in dotare trusa medicala si sa constituie, in caz de accident, puncte de anuntare pentru interventii salvamont.
RECOMANDARI
Traseele trebuie alese in functie de experienta si pregatirea voastra; documentati-va asupra traseului pe care urmeaza sa-l parcurgeti;
Discutati cu cabanierii, padurarii, ciobanii despre starea traseului (despre poteci, podete, marcaje, poteci si puncte de salvamont);
Nu plecati in drumetie daca sunteti obosit sau daca va aflati in convalescenta;
Incercati sa aveti un pas regulat, deoarece mersul grabit si inconstant duce la epuizarea resurselor de energie intr-un timp foarte scurt;
Nu consumati bauturi alcoolice inainte sau in timpul excursiei, caci slabesc organismul, iarna favorizand inghetul; de preferinta, nu fumati in timpul excursiei;
Informati-va asupra prognozei meteo pentru cel putin 24 de ore si evitati drumetiile pe vreme nefavorabila;
In caz de furtuna sau ploaie cu descarcari electice, parasiti culmea si nu va adapostiti langa copaci izolati, inalti sau langa stanci, care ar putea atrage traznetele;
In caz de ceata, ploaie puternica sau viscol, cautati urgent un adapost; Sau
Evitati strigatele si zgomotele puternice in zonele unde se pot produce avalanse;
Folositi incaltaminte si imbracaminte adecvate anotimpului si traseului pe care il veti parcurge;
Nu incarcati rucsacul peste limite rezonabile;
Luati de preferinta o harta si o busola si, neaparat, trusa medicala;
Nu faceti focul in padure; nu aruncati chibrituri sau tigari aprinse;
La plecarea dintr-un popas lasati curat in urma voastra.
Etichete:
autodezvoltare,
busola,
cort,
de testat,
dormit,
drumetie,
echipament,
imbracaminte,
incaltaminte,
lanterna,
medicala,
oglinda,
sanatate,
trekking,
trusa,
util
Abonați-vă la:
Postări (Atom)
Postări populare
-
Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a publicat noile tarife de referință pentru asigurarea obligatorie RCA în 2021. Tarifele au cr...
-
Neuroplasticitatea reprezinta acea proprietate a creierului care ii permite sa-si schimbe structura si functionalitatea ca reactie la o acti...
-
Proiectul de Ordin pentru stabilirea condiţiilor privind emisiile de CO2 pe care trebuie să le îndeplinească autovehiculele pentru a le put...
-
Consiliul General al Municipiului Bucureşti a aprobat în 22 dec. 2022, la propunerea Viceprimarului Capitalei, Stelian Bujduveanu , noi regu...
-
A fost lansată prima platformă din RO pentru vânzarea și cumpărarea de mașini second hand, bazată pe inteligență artificială (AI) . De pildă...
-
Începând de marți, 25.08.2020, au fost puse în funcțiune pe rețeaua de drumuri naționale și autostrăzi din România 2 noi puncte fixe de cont...
-
Visual Fan SA, compania românească din Brașov care vinde sub brandul propriu Allview electronice aduse din China, a lansat în decembrie 2021...
-
O lege a intrat în vigoare astăzi, fiind impusă o nouă obligativitate pentru șoferi. Marți, 13 iunie, în Monitorul Oficial 521 a fost public...
-
Acesta este cel de-al doilea model electric lansat de Allview, reprezentând o alternativă atractivă pentru cei aflați la începutul experienț...
-
Dacia lansează Jogger, un crossover cu 7 locuri care va înlocui Logan MCV, Lodgy şi Dokker. Dacia Jogger va fi produsă la Mioveni şi devine...